top of page
Screenshot 2023-06-22 at 14.14.37.png

Material Girls gaat voor no nonsense workshops in aangenaam gezelschap met aangepaste dranken, lekkere knabbels, pure materialen en bovenal begeleiding door twee hands-on madammen. Zo ben jij niet alleen sneller vooruit geholpen, maar ga je los van inspiratie en initiatie, hopelijk ook écht met iets naar huis. Dat is toch ons doel.

highlights_geel-010.png

ons 'atelier'

highlights-05.png

ons eten...
en drinken

highlights_geel-02.png

ons verhaal

klasfoto.png

Het is     

 

Madonna scheert hoge toppen met Material Girl en Kim en Lennie ontmoeten elkaar voor het eerst op de lagere school. Het is meteen feest in de klas. Want als je het aan hun juffen van toen had gevraagd, dan zouden ze gezegd hebben:
“Dat zijn die twee babbelkousen die volledig in hun element zijn als ze kunnen tetteren, knutselen en prutsen”. En dat zou niet gelogen zijn. Want in zwijgen waren ze (toen al) geen uitblinkers en ook tijdens de creatieve lessen vonden de twee elkaar.

1986

Over de jaren tussen toen en vandaag kunnen ze, wat had je gedacht, van alles vertellen. Maar een website is geen boek. Dus als we tot de essentie komen dan is ‘te veel goesting om van alle creatieve dingen uit te proberen’ wel de beste gemene deler die je op deze dames kan kleven. Want ze mogen in hun dagelijkse job dan wel hun creatief ei kwijt kunnen. (Kim is Graphic Designer voor Coca-Cola en Lennie Freelance Creatief in de reclamesector.) Wie Kim en Lennie kent weet dat er meer dan 1 ei in hun mandje ligt. In de psychologie noemen ze dat Creatieve Generalisten. Zij doopten het om tot Material Girls: vrouwen vol ideeën die houden van alles wat tastbaar, maakbaar en smaakbaar is. Hout, leder, wol, kralen, verf, gietbeton, bloemen maar ook drank, vlees, vuur en passie.

Met die gedeelde passie moesten ze iets doen. Dat zeiden ze al een paar jaar. Maar wat bleef zeer de vraag.

Tot Kim een huis kocht met teveel ruimte.
In plaats van samen nog langer België af te schuimen om in elke uithoek bijzondere workshops of lessen te gaan volgen, zouden die vanaf 2020 ‘gewoon’ naar Ninove kunnen komen. Material Girls kreeg plots vorm: krak-in-hun-vak workshopgevers komen naar de Weggevoerdenstraat en ook Kim & Lennie geven af en toe workshops aan geïnteresseerde Material Girls, Boys en Youngsters. Op een manier komt dat lerarendiploma dan toch nog eens van pas :-)

Verwacht geen wollige workshop met mindfull instagram inspiratie of zelfzorg quotes. Het enige wat hier wollig zal zijn, is de draad in je punchneedle.

ons eten... en drinken

Wij geloven dat een workshop niet compleet is zonder een passend gerecht en drankje in het thema en we pakken daarbij graag uit met

een vleugje jaren tachtig nostalgie. 

Om je smaakpapillen te laten dansen,

hebben we voor elke workshop een speciaal gerechtje klaarstaan.

Dus of je nu bezig bent met het ontwerpen van je eigen kleding, het schilderen van een meesterwerk of het knutselen van een uniek sieraad, wij zorgen ervoor dat je nooit met een lege maag hoeft te werken.

 

Ontdek het hier!

een advo-KAT-je

een advo-KAT-je

Macramé for pussy's

Pussy-cake

Pussy-cake

Macramé for pussy's

KIT KATjes

KIT KATjes

Macramé for Pussy's

TOM POESjes

TOM POESjes

Macramé for Pussy's

zonne-BLOEM-pitjes

zonne-BLOEM-pitjes

Flower with your power quote

bloemenkoekjes

bloemenkoekjes

Flower with your power quote

icetea met bloemetjes

icetea met bloemetjes

Describe your image

Pottekeis

Pottekeis

Curieuzegeuze

smiley donuts

smiley donuts

Punchneedle smiley

...ons atelier

Welkom in onze creatieve cocon in de Weggevoerdenstraat in Ninove!

Stap binnen in nr. 53: ons gezellig oud herenhuis en laat je onderdompelen in een knusse sfeer die je omarmt als een warme deken.

Onze workshopruimte barst van de charme en is gevuld met een vrolijke energie. Terwijl je knutselt en creëert, zorgen we voor de perfecte soundtrack: een hippe Spotify-lijst van de jaren '80 die je creativiteit een boost geeft.

Hier draait het niet alleen om het knutselen, maar ook om het plezier maken! Er wordt veel gebabbeld, gelachen, gegeten en gedronken. Je zult je ontspannen voelen, alsof je een avondje uit bent met vrienden.

 

En het mooiste van alles? Je verlaat onze ruimte niet alleen met een tevreden glimlach, maar ook met je eigen afgewerkte creatie!

Kom langs en ervaar zelf deze creatieve escape!

 

Laat je inspireren en ga helemaal zen naar buiten met jouw unieke meesterwerk. We zien je graag snel!

 

bottom of page