top of page

 Punchneedle 

CLUTCH

Screenshot 2023-01-20 at 17.37.31.png

In samenwerking met

Wat ?

 

Straal deze lente en zomer op elke plek met deze zelfgemaakte clutch. Hij staat niet alleen prachtig bij een basic outfit maar ook op een unieke gelegenheid is dit een perfecte match om je te flankeren.
We maken dit hip tasje/clutch tijdens 2 workshops. In de eerste workshop leren we je de kneepjes van de punchneedle techniek. In de tweede workshop werk je de clutch af tijdens een start to stik bij Fabri
k Unik.

Workshop DEEL 1...PUNCHEN

Gaat door bij Material Girls in Ninove. Je leer de basis van het punchneedlen: de punchneedle techniek lijkt op borduren. Je gebruikt hiervoor een holle punchnaald waar je draad doorheen loopt. Met deze naald duw je het garen door de stoffen ondergrond. Als je de naald weer naar boven haalt ontstaat er aan de achterkant een klein lusje.

 

Wanneer je aankomt ligt het patroon voor de clutch al uitgetekend en opgespannen voor je klaar. Zo kunnen we meteen aan de slag. We voorzien ook enkele patronen om je clutch in te kleuren met leuke wol uit ons ruim aanbod.

 

Zelf een idee voor een patroon? Top, breng het zeker mee. Zelf ook bepaalde wolkleuren in gedachten? Ook daar kunnen we bij helpen. Op het einde van workshop 1 zal je waarschijnlijk niet klaar zijn met het punchen.
Geen nood: je krijgt van ons het frame en de naald (in ruil voor een waarborg) mee naar huis.  Zo kan je thuis verder werken om  alles af te hebben tegen workshop 2 bij Fabrik Unik.


Workshop DEEL 2...STIKKEN

Gaat door bij Femke van Fabrik UNIK in Neigem. Femke ontvangt je in haar mooie stoffenwinkel en leert je de basics van het stikken. Bij haar kies je een mooie matchende of contrasterende stof voor de binnenkant van je clutch. Ze voorziet ook de gepaste fournituren. En net zoals bij ons voorziet ze drank en lekkers :-)
Wat je zelf moet voorzien is een naaimachine. Heb je die niet? Laat het ons dan weten via de opmerkingen.

Ben jij al een queen aan de naaimachien? En weet je perfect hoe je deze clutch zelf verder kan afwerken? Dan is workshop 2 zeker geen verplichting.  Laat dit dan ook weten via de opmerkingen en dan passen wij daar een mouw aan!

 

Wie ?

De 'Material Girls' (Lennie en Kim) begeleiden jou bij Workshop 1 en leggen jou alles van naald tot draad uit!

Kim en Lennie zijn ondertussen experts in het punchneedlen. Ze leggen je met plezier de techniek uit en meer nog: de struikelblokken. Op die manier leer je uit de fouten die zij ooit maakten en neem je meteen een grote voorsprong.
We liegen niet als we zeggen dat deelnemers heel lovend zijn over onze start-to-punch. Al meerdere mensen hebben onze vloer verlaten met een punchneedle-virus.

Femke van Fabrik Unik is een super toffe madam die jou met raad en d(r)aad bijstaat bij de afwerking van jouw clutch.
Ze warmt je op met een start-to-stik en helpt je nadien met het afwerken van jouw clutch.
Wil je graag meer weten over FABRIK UNIK? Klik hier.

Je hoeft GEEN voorkennis te hebben voor deze 2 workshops. 

Deze workshop is voor 16+

Wanneer ?

VOORLOPIG GEEN NIEUWE DATUM - MAAR WAT NIET IS, KAN NOG KOMEN

  • WORKSHOP DEEL 1 PUNCHEN: donderdag 27/04 - 19u tot 22u30/23u

  • Tussen de 2 workshops door werk je thuis je buitenkant af.

  • WORKSHOP DEEL 2 STIKKEN: dinsdag 09/05 - 18u30 tot 22u/22u30 (indien deze datum voor jou écht niet past,  kan je ons dat via de opmerkingen bij het inschrijvingsformulier laten weten. Dan bekijken we samen met Femke een ander moment.​

Waar ?

• WORKSHOP DEEL 1 - PUNCHEN

  @ MATERIAL GIRLS

  Weggevoerdenstraat 53

  9400 Ninove

• WORKSHOP DEEL 2 - STIKKEN

  @ FABRIK UNIK

  Halsesteenweg 411a

  9403 Neigem (Ninove)

PRIJS ?

 

€ 110

Dit is de prijs voor de 2 workshops, all-in.

Het resultaat is een volledig afgewerkte clutch.
Maar je gaat uiteraard met meer naar huis:


Nu je de basis van de punchneedletechniek kent ben je vertrokken voor meer. Zelf maakten we al plantcovers, kussentjes, totebags, wandtapijtjes, patches voor op kledij, sleutelhangertjes, … You name it, you punch it. Kim punchte zelfs al een resem portretten om u tegen te zeggen! Om maar te zeggen; als je deze techniek kent, dan kan je nog veel mooie dingen maken. Onze Pinterest pagina zal je zeker inspireren.

En nu je ook de basis van het stikken kent, gaat ook daar hele wereld voor je open.
 

Tijdens beide workshops word je verwend met heel wat lekkers in een gezellige sfeer.  De Material girls Spotify lijst brengt je in 80's mood waardoor je instant vrolijk wordt en met een voldaan gevoel huiswaarts keert.  Wedden dat je deze hit nog zingt als je naar huis gaat? 

Screenshot 2023-01-27 at 14.46.13.png
bottom of page