top of page
streepjes.png

VUURKeuKEN

voor vurige 

20210920_KIM_Material Boys_LOGO.png

mannen

Wat ?

Tijdens deze workshop maak je de oerman in jezelf terug wakker en bereid je heerlijke vuurgerechten in, op en rond het vuur.

Onder begeleiding van onze vuurmeester en kampvuurkok Filip Hermans leer je verschillende outdoor kooktechnieken en kom je tot een smakelijk menu van voorgerecht, hoofdgerecht tot zelfs dessert. Om het helemaal af te maken zorgen de Material Girls voor aangepast bieren.
 

Na een vurig welkomsdrankje in onze tuin steken we meteen van wal en wakker je de vlammen van het kampuur aan. Koken op een kampvuur vergt een beetje meer multitasking dan koken op een gewoon fornuis of bakken in een oven. Er moet immers niet alleen op het recept en op de bereiding gelet worden, ook de vuren moeten continu onder controle gehouden worden.

Maar he… wat is dat voor een vent gelijk gij? Pindanootjes toch.


Taken verdeel je gewoon nadat het menu gekozen is en in kleine groepjes ga je aan de slag met de nodige begeleiding. Filip neemt je mee in de wereld van outdoor cooking met verschillende outdoor kooktechnieken zoals dutch ovens, steengrill, open vuur... 
Nieuwe dingen proberen is de boodschap!

Afsluiten doen we met een wandeling over de de nog smeulende kolen. Nee.. dat is een grapje. Afsluiten doen we met een heerlijk kopje koffie aan een prachtig, hartverwarmend kampvuur.

Kortom, een heerlijke culinaire activiteit om je vingers van af te likken! 

 

We houden maar al te graag rekening met allergenen en intoleranties. Geef gerust een seintje op voorhand, wij voorzien met veel plezier het nodige.

Wie ?

Filip Hermans is de bezieler van Basecamp vzw / Basecamp Adventures en gepassioneerd door allerhande bushcraft technieken. Toch springen vuur en eten hier boven alles uit. Hij neemt je dan ook met veel plezier mee in de wondere wereld van campfire cooking en het buitenkoken.

Wanneer ?

 

VOORLOPIG GEEN NIEUWE DATUM - MAAR WAT NIET IS, KAN NOG KOMEN 

Material Boys Only

Deze workshop duurt ongeveer 5u en blijven hangen aan het vuur is absoluut toegestaan. Ook bij slecht weer gaan de pannetjes in en op het vuur en zal er gezorgd worden voor een gezellige beschutting. 

De workshop gaat door vanaf 15 deelnemers.

Waar ?

In de weggevoerdenstraat 53 te Ninove

(ga naar 'Contact' voor verdere info)

prijs ?

€90

 

Inbegrepen in dit bedrag:

  • een vurig welkomstdrankje

  • heerlijk heldere uitleg van Filip zodat je ook achteraf nog kan uitpakken met je nieuwe skills.

  • 3-gangen menu met aangepaste bieren

  • waters en home-made limonade tijdens heel de workshop

  • knabbels tijdens de workshop

  • koffietje achteraf

  • een spetterende prijs voor de king of fire

bottom of page